Merhaba arkadaşlar,
Diyelimki elimizde iki adet sayfa var. Sayfalardan birinin adı "ANADOLU" diğerinin "veri_liste"
ANADOLU sayfası içerisinde veriler var ve bu veriler bir buton yardımıyla veri_liste sayfasına aktarılacak. Ayrıca önemli bir not: Veriler seçmeli. Yani listeden herhangi bir adet veriyi seçtikten sonra ekleme işlemi gerçekleşiyor. Hatta direk hücreleri de vereyim. B3'ten B13'e kadar hücreleri ekleyeceğiz. (B3:B13)
veri_listesinde bu bilgileri A ile K sütünları arasına yazdıracağız. A2:K2 gibi yani. Ancak makroyu yazarken for next döngüsünü kafamda kuramadım. ben size yazdığım makronun örneğini hemen göndereyim:
Sub Kayit()
Sheets("ANADOLU").Select
Range("B3:B13").Select
Selection.Copy
Sheets("veri_liste").Select
Range("A2:K2").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks:=False, Transpose:=True
ActiveCell.Offset(1, 0).Select
End Sub
B3:B13 arasındaki verileri seçiyorum, veri_listedeki A2:K2 arasına kopyalayıp yapıştırıyorum. Alt satıra da geçiyorum. Ancak B3:B13'teki başka veriyi seçtiğimde bu sefer A3:K3 satırına yapıştırmasını istiyorum. Yani her ekleyeceğim kayıtı alt alta yapmasını istiyorum. Tipik bir veritabanı mantığı yani. Bunu nasıl yapabilirim?
Yardımlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi çalışmalar.