Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle konuyu doğru yere açtığımı tam bilemedim o yüzden özür diliyorum
Excel Vba 2010 alıştırma örneklerini çözerken 3 soruda çaresiz kaldım.Soruların karşılıklarını vba-module modunda kodlarını rica edecektim..Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..
Sorular:
1) Mesaj kutusu görüntüleyen bir Sub yazınız .Bu mesaj bir satış için toplam faturanın 100 TL'den büyük olup olmadığını sorar ve Evet ile Hayır düğmelerini görüntüler.Eğer mesaj kutusunun sonucu vbYes ise (Evet düğmesi tıklandığında VBA sabitinin aldığı değer),kullanıcıya %10 indirim hak ettiğini bildiren ikinci bir mesaj kutusu görüntülenmelidir.
2)MusteriHesabi.xlsx dosyası(parola=mushe) bir firmanın müşterilerinin muhasebe bilgilerini içerir.Müşteri numarası ile listelenen her bir müşteri için Sayfa1'de müşterinin bu yıl boyunca satın aldığı miktar ve şu ana kadar bu satınalımlar için yaptığı ödemeler vardır. Örneğin;ilk müşteri 2466 TL değerinde satın alım yaptı ve bunun tamammını şu ana kadar ödedi .Aksine ikinci müşteri 1494 Tl değerinde satın alım yaptı ve yalnız bunun 598 Tl'sını ödedi.Sayfa2'de üzerinde hala 1000 TL'den daha fazla borcu bulunan müşterileri listeleyen bir program yazınız(ilk olarak bu sayfa üzerinde önceden kalma bir liste varsa onu temizleyin).Liste müşteri numarası ve borç miktarını göstermelidir.Bu program müşteri sayısı az ya da çok olsa da çalışmalıdır.
3)MusteriSiparisi.xlsx dosyası (parola=yaz) Sayfa1 üzerinde şirket müşterilerinin tarih bazında siparişlerini gösterir.Çoğu müşteri birden çok sipariş verdiği için listede birden çok kes yer alır.Listedeki her bir müşterinin toplam harcama miktarını bulan toplam
miktarı 2000 TL'dan yüksek olanları Sayfa2'de raporlayan bir program yazınız.Programınızın bir parçası olarak Sayfa2'deki listedeki toplam harcama miktarları büyükten küçüğe sıralansın.(İpucu: Sayfa1'deki veri halihazırda tarihe bağlı sıralıdır. Onları müşteri numarasına bağlı sıralamak için VBA kullanmak yararlı olabilir.)Sonra,programın sonunda tarihe bağlı sıralayarak listeyi orjinal haline getiriniz. [TESEKKÜR]
Dosya Parolası:
MusteriHesabi.xlsx :mushe
MusteriSiparisi.xlsx:yaz