Hasan Hocam, Zümre öğretmenlerimizle dün toplantı yaptık. Bundan böyle okulumuzda hazırladığınız dosyayı kullnacağız. Küçüğünden büyüğüne tüm öğrencilerimizi standart ölçme kurallarına göre değerlendireceğiz ve hazırladığınız buton üzerinden işlem yapmaya karar verdik. Ancak ben bunu ana dosyamıza uygulamayı başaramadım. Bu noktada milli eğitime katkılarınızı esirgemeyeceğinizi umut ediyorum
Okulda kullandığımız dosyanın aynısını yalnızca iki dersi gösterir şekilde ekte yeniden paylaştım. Okulumuzda 148 öğretmenimiz ve 9-12 arası 37 farklı sınıfımız var. Bu nedenle "Kurallar" isimli sayfamızın satır sayısı bir hayli yüksek olacak... Neye ihtiyacımız olduğunu tekrar edecek olursak; "Uygulama" sayfamıza girilen sınavlar için yeni ölçme kurallarının, "Kurallar"sayfasında bulunan ve sene başında oluşturulan ölçme kat sayılarına göre mükerrer olup olmadığı kontrol edilecek. Böylece performansı düşen, çıkan sınıflarımızı hem ders hem genel bazda izleme şansını yakalayacağız. En önemlisi öğretmen ve öğrenci keyfiliklerinden kaynaklanan eğitim eksikliklerini gidermeyi planlıyoruz. Yıllar içinde okulumuzda eğitime başlayan bir grup öğrencinin de mezun olurken toplu başarı ortalmaları da böylelikle gözlenmiş olacak. (Bu dosyadan yararlanmak isteyen başka okullarımız da olabilir diye yazıyorum...)
İlk denememizde yapıp çalıştırdığımız gibi yine bir butonla Uygulama sayfasındaki verilerin Yalnızca "Sınıf" hücresinden başlayarak "Mazeretli Öğrenci" hücresine kadar Kurallar sayfasındaki satırlarla karşılaştırılmasını bekliyoruz. Eğer 1:1 eşlenik veriler mevcutsa bunlar Uygulama sayfasında boyanmalı, böylece öğretmen uygulayacağı sınav formatını değiştirmeli...
Şimdiden bize yaptığınız katkılardan dolayı müteşekkir olduğumu belirtmek isterim...