Dosyayı inceleyip neticeyi bildirir misiniz?
Merhaba Bülent Bey,
Yapmış olduğunuz çalışmayı inceledim ve gözüme takılan noktaları size kısaca belirteyim,
Soru 1 - "Stok Takip Formu" : Yeni bir stok hareketi tanımlayıp formu kapattıktan sonra ve daha sonra yeniden aynı stoğa yeni bir hareket tanımlamak istediğim sırada karşıma direkt olarak en son yapılan stok hareket kaydı çıkıyor. Bu sebeple karşıma çıkan hareket kaydında değişiklik yaptığımda yeni stok hareketini kaydetmek yerine eski hareket üzerinde değişiklik yapmış oluyorum.
Fikir 1 - Excel dosyasını kapatıp tekrar açtığım zaman yukarıda belirttiğim sorun ortadan kalkıyor. Excel'i ile access arasında otomatik güncelleme yapabilecek bir kodlama bu sorunu ortadan kaldırabilir diye düşünüyorum. Bu arada geriye dönük düzenleme yapmaya sistem izin vermiyor, bu özellik fazlası ile iyi olmuş.
Soru 2 - "Stok Tanım Formu" : Yeni bir stok kartı tanımladıktan sonra açılan stoğun bilgileri formun üst tarafında kalıyor. Ve yanlışlıkla tekrar "EKLE" butonuna tıkladığım zaman aynı stok kodu ile bir stok kartı daha açıyor.
Fikir 2 - Excel dosyasını kapatınca bu problem de ortadan kalkıyor. Ayrıca mevcut stok kartı üzerinde düzeltme yapıldığında ve "DEĞİŞTİR" butonuna tıklandığı zaman "Düzeltme Yapmayı Onaylıyor musunuz?" şeklinde bir onaylama penceresinin çıkması hataların en aza indirgenmesini de sağlayabilir. Ve aynı "STOK KODU" ile ikinci bir stoğun açılmasına izin verilmemesi lazım.
Soru 3 - "Rapor Formu" : Raporu çektikten sonra kısıtı verilen stok kartının mevcut depodaki bakiye rakamanı vermiyor. Yani girişler - çıkışlar düşdükten sonra elimde kaç tane ilgili stoktan kaldığını göremiyorum.
Fikir 3 - Rapor olarak ek'te 2 adet örnek dosya yükledim, bu örnek raporlara bağlı olarak bir fikir vermek istedim.
NOT: Stok kartlarında,hareketlerinde ve raporlarında birim çeşidinin belirtilmesi ve miktar kısımlarının ondalık basamakları minimum 2 rakam olması daha açıklayıcı ve yol gösterici bir program olacaktır.
Emeklerinizden dolayı size minnetarım Bülent Bey, fikirler ve bilgiler paylaştıkça ortaya daha verimli ve sağlıklı çalışmalar çıkacağına inandığımdan dolayı yukarıda size kendi fikirlerimi sundum, lütfen bunu saygısızlık olarak algılamayın. Tekrar teşekkür ederim.(İhtiyaç kalmadığından ek silinmiştir.)